NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

V Novém Městě nad Metují je nová rarita - obrazy v trávě.

vloženo 30. 5. 2015.

Novoměstský zahradník vykouzlil po roce nové obrázky z trávy.
Nové Město nad Metují má po roce zpět svou raritu, obrazce vysekané v trávě pod městskými hradbami. V pátek dopoledne se na městských loukách pod Husovým náměstím začaly rýsovat obrázky v trávě. V 8:00 vyjel Tomáš Zelený - zaměstnanec Technických služeb - sekat městské louky. Tentokrát ho čekal trochu jiný den, kdy může popustit uzdu své fantazii a kreativitě a vytvořit dílo, která přinese úsměv na tvář nejen dětem, ale i dospělým. Při pohledu z hradeb za Městským muzeem uvidíte obří čtyřlístek, sluníčko a domeček. Když stojíte přímo na louce, tak si obrazců ani nevšimnete, pouze máte dojem, že je špatně posekáno. Ale z ptačí perspektivy je dojem naprosto jiný. Ptáte se, jak je možné něco takového vykouzlit během dopoledne, když nevidím, co vytvářím?
"Není to nic složitého. V hlavě si rozvrhnu, jak má louka vypadat a pak jezdím se sekačkou a vytvořím obrazec." vysvětlil Tomáš Zelený.
"V loňském roce byla na stejném místě koňská hlava, která se setkala s obrovským nadšením jak místních obyvatel, tak i turistů. Proto jsme požádali pana Zeleného, aby i v letošním roce dle svého uvážení opět vytvořil travní obrazy a zpříjemnil všem kolemjdoucím výhled do údolí řeky Metuje." uvedl místostarosta Michal Beseda.
Zdroj: tisková zpráva z města.